Sve U praksi

Čvrsto, čvršće, Superbond

Injekcioni mort iz Fischer-a pruža brzo pričvršćivanje i visoku stabilnost. © fischer

#U PRAKSI | Fischer pričvrsna tehnika je tehnološki tržišni lider u najvažnijim poljima tehnike pričvršćivanja. Za širok spektar kupaca, Fischer nudi visoko otporne proizvode. Visokokvalitetnim inovacijama pričvrsne tehnike rješavaju se dobro poznati problemi i pritom se poboljšava kvalitet.

Hemijski proizvodi iz Fischera uvode velika opterećenja u sidrišta, savladavaju ekstremne uvjete gradilišta poput vlage, otporni su na toplinu i hladnoću. Odgovarajući sistem sa reakcijskim ulošcima, injekcijskim mortom, sidrenim šipkama, sidrima s unutarnjim navojem, sidrenim čahurama, priborom i opremom za obradu dostupan je za sve primjene. Superbond injekcioni mort FIS SB pritom osigurava visoku čvrstoću i sigurnost. Fischer Superbond mort FIS SB 390 S svojom tehnologijom silana postiže vrlo visoku napetost veze za visoke performanse i visoku sigurnost, također potvrđenu od ETA za beton i za seizmička opterećenja. Brojne sistemske komponente pokrivaju široko područje unutrašnje i vanjske primjene. Varijabilne dubine sidrenja optimiziraju vrijeme montaže i korištenje materijala. 

Specijalna primjena

Injekcioni mort se, pored upotrebe u betonu, između ostalog koristi i za ankerisanja u punoj ili perforiranoj cigli kao i u poroznom betonu. Službeno potvrđen općim odobrenjem građevinske inspekcije, pogodan je i za brojne posebne primjene. Na primjer, u tunelu Brenner ispod Alpi, sidra za teška opterećenja Fischer i Fischer mort Superbond koriste se za sigurno pričvršćivanje trajnih i privremenih dijelova. Ovaj ogromni projekat dokazuje pouzdanost i funkciju visokokvalitetnih materijala iz Fischer-a.

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

( )