Sve Impuls

Elegancija je uvijek u trendu

© Blum

#IMPULS | Tanke fronte u posljednje vrijeme predstavljaju svojevrstan trend u proizvodnji namještaja. Austrijska firma Blum među prvima u svom programu nudi sistem pričvršćivanja za tanke fronte preklopa, vrata i ladica.

U visokokvalitetnoj proizvodnji  namještaja lični  pečat postaje sve važniji. Kupci žele namještaj koji mogu sami dizajnirati. Tada se pozivaju dizajneri i proizvođači namještaja. I uvijek iznenade novim, kreativnim idejama. Vrata, izvlačni okov i odabrani zatvarači u impresivno tankom dizajnu od samo 8 mm i u neobičnim materijalima trenutno su u trendu. Gotovo sve je dopušteno što se tiče materijala: od mekih do vrlo tvrdih. Bez obzira radi li se o vrlo tvrdim materijalima kao što su prirodni kamen, keramika, HPL ili mineralni materijali ili mekši drveni materijali poput iverice i MDF -a - gotovo da nema ograničenja u izboru i teksturi tankih fronti. 

Expando T

Firma Blum, kao prvi proizvođač okova, pruža sistem pričvršćivanja za primjene s tankim frontama: preklopi, vrata i izvlačenja. Trenutno su omiljeni najrazličitiji materijali, kao što su keramika, HPL ili pločaste iverice, u iznimno tankim izvedbama od 8 mm. Za taj je trend firma Blum razvila odgovarajuće rješenje: inovativni sistem pričvršćivanja Expando T. On omogućuje proizvođačima da sasvim jednostavno ostvare svoje ideje u skladu s aktualnim trendom, da se još više istaknu u odnosu na svoje konkurente ili da svojim klijentima ponude poseban namještaj unutar asortimana. 

Jednostavna montaža

Osnovu novog sistema pričvršćivanja za tanke fronte čini Expando T. Za dobru pričvršćenost u teškim materijalima pobrinut će se čelični pričvršćivači, a u mekanim materijalima plastične čeljusti. Sistem Expando T pričvršćuje se u provrt promjera 10 mm i dubine samo 6 mm. Sistem pričvršćivanja može se primijeniti za preklope, vrata i fronte na izvlačenje. Za Clip top Blumotion za tanka vrata postoje dodatne prednosti za proizvođače: Zahvaljujući novom pričvršćivanju izostaje bušenje čašice, a uz to se mogu primijeniti standardna montažna pločica i postojeći položaj pričvršćivanja. Dodatna obrada korpusa nije potrebna. Expando T se ističe dokazanom funkcionalnošću i kvalitetom firme Blum.

WEB KATALOG: Više informacija o Expando T

( )