Sve Impuls

Peka Click Stop izvlačne police

Peka Click Stop pretvara običnu izvlačnu policu u radnu površinu © peka

#IMPULS | Raspoloženi ste za jutarnji smoothie iz Vašeg blendera? Odlična ideja! Ali pričekajte malo – da li Vam se stvarno izvlači teški uređaj sa police i traži uokolo mjesto gdje ćete ga spustiti prije nego što ste se uopšte i probudili kako treba? Nemate dobro mjesto da ostavite svoj laptop u Vašem kućnom uredu? Srećom, švicarska kompanija peka-metall AG ima rješenje! Genijalni novi Click Stop mehanizam pretvara svaku izvlačnu policu u radnu površinu samo jednim klikom.

Zaposleni u Peka odjelu za razvoj proizvoda su veoma vrijedno radili na traženju načina kako pretvoriti police u privremene radne površine. Nakon svega, kome ne bi koristio dodatni radni prostor u kući? Možda možete napraviti površinu za slaganje veša u Vašoj praonici. Možda ne možete raditi na laptopu u vašem kućnom uredu jer ga nemate gdje postaviti. Možda su vaši kuhinjski aparati lijepo složeni u ormariće, ali se patite kada ih vadite van (mogu biti prilično teški!) i kada tražite mjesto na koje ćete ih staviti. „Problem je isti za svaku prostoriju u kući“, objašnjava Peka-in CEO Sandra Weber Blättner. „Jednostavno nema dovoljno praktičnih radnih površina koje se mogu postaviti u trenu i vratiti ponovo nazad nakon upotrebe. Click Stop mehanizam je genijalno i jednostavno rješenje tog problema. Normalnu izvlačnu policu transformiše u čvrstu radnu površinu za tren oka.“

Privremena dodatna radna površina, čak i tamo gdje je prostor ograničen

Upotreba Click Stop mehanizma nije mogla biti lakša: dovoljno je da izvučete Vašu izvlačnu policu izvan elementa nakon čega se ona automatski zaključava u mjestu – kao magijom, dobijate dodatnu radnu površinu! Sada možete lako natočiti vodu u svoj aparat za kafu, raditi na svom laptopu ili složiti veš u praonici. Kada završite sa svojim radom, dovoljno je da povučete policu kako bi otključali mehanizam, nakon toga samo gurnete policu nazad u element. Mehanizam je kompatibilan sa svim tipovima vodilica. Click Stop se može koristiti sa drvenim policama kao i sa Extendo izvlačnim policama.

Click Stop je najnoviji proizvod koji je rezultat impresivnog kapaciteta za inovacije švicarske firme Peka. Firma strastveno pomaže ljudima da uživaju u svojim domovima sa pametnim, pažljivo dizajniranim rješenjima za namještaj i uvijek traga za načinima da maksimizira udobnost i pogodnost.

VIŠE INFORMACIJA: peka-metall AG

( )