Sve Impuls

Simonswerk spojnice za unutarnja vrata

Pomoću Simonswerk TECTUS Glas sistema, vrata, štok kao i same spojnice su u istoj ravnini. © Simonswerk

#IMPULS | Kao vodeći proizvođač spojnica SIMONSWERK nudi višestrane kompletne programe sistema spojnica za vrata na javnim i stambenim objektima, kao i za ulazna kućna vrata. Sistemi spojnica firme SIMONSWERK pružaju individualne mogućnosti konstruiranja vrata, podržavaju lični stil uređenja enterijera i osiguravaju savršeno funkcioniranje unutrašnjih vrata čak i kod velikih opterećenja i posebnih zahtjeva.

Već se desetljećima sistemi spojnica VARIANT sa vidljivom rolnicom ugrađuju na mnoga vrata na privatnim i javnim objektima. Usklađena cjelina koja se sastoji od spojnice i prihvatnog elementa nudi odgovarajuće rješenje za svaku primjenu unutarnjih vrata. Velike mogućnosti kombiniranja, visok komfor kod ugradnje i estetske varijante odlikuju sisteme spojnica VARIANT za unutarnja vrata sa i bez falca.  Pri tome je moguća primjena na drvenim , metalnim i aluminijskim štokovima i nosivosti 80 kg do 400 kg. U tehničke prednosti spada i komforna 3D tehnika podešavanja, klizni ležajevi bez potrebe za održavanjem kao i različite dodatne opcije, kao npr. sistem spojnica sa filigranskom rolnicom, od 15 mm ili opcija za primjenu na protupožarnim i protudimnim vratima. 

Za mnoge posebne zahtjeve razvijeni su individualni modeli. U to spadaju izvedbe „VARIANT Schwerlast“ za vrata sa opterećenjem do 400 kg, ili izvedba „VARIANT Care“ za primjenu u zdravstvenim ili objektima za njegovanje starijih osoba. Modelom „VARIANT Klemmschutz“ mogu se opremiti vrata na obdaništima i na taj način učinkovito zaštititi dječiji prsti. Ovaj program spojnica zaokružuje se mnoštvom varijanti proizvoda i površinskih obrada. 

Tehnika skrivenih spojnica omogućava novi dizajn vrata

Potpuno skriveni sistem spojnica TECTUS omogućava uklapanje vrata bez falca u jednu ravninu sa drugim pravolinijskim strukturama u prostoru. Vrata u zatvorenom položaju ostaju vidljiva kao reljef – sa nevidljivim sistemom spojnica. TECTUS  nosi težine do 300 kg, omogućuje otvaranje do 180 stepeni i može se montirati na drvene, metalne i aluminijske štokove. Trodimenzionalno podešavanje I klizni ležajevi bez potrebe za održavanjem nalaze primjenu na visokokvalitetnim sobnim vratima i funkcionalnim vratima na objektima.

TECTUS Energy za komfor i sigurnost

Model „TECTUS Energy“ sa integrisanim prenosom energije omogućava sigurnu primjenu elektronskih sigurnosnih komponenti kao i elemenata komfora, na svim vratima, bez vidljivih kablova. Strukture prostora u jednoj ravnini ostaju očuvane, geometrija krila i štokova nije oslabljena i osiguran je prenos energije za ugradnju sigurnosnih elektronskih komponenti. Kabel u kućištu je siguran od priklještenja i čvrsto integrisan. Uvezivanje kablova i tehnika adaptera omogućavaju jednostavnu montažu za siguran dovod struje na krilo vrata sa stalnim prenosom podataka.

TECTUS Glas za staklena vrata u jednoj ravnini

Sa sistemom spojnica „TECTUS Glas“ SIMONSWERK je proširio marku proizvoda sa jednim estetskim i funkcionalnim rješenjem za ugradnju staklenih vrata u jednoj ravnini: po prvi puta su vrata, štok kao i sistem zatvaranja u jednoj ravnini – to je najbolja pretpostavka za minimalni dizajn u kombinaciji sa najvećom transparentnošću staklenih vrata. Sa kompletnim rješenjem „TECTUS Glas“ u potpunosti se zamjenjuje klasični izgled staklenih vrata. Rješenje se sastoji od sistema kompletno skrivenih spojnica „TECTUS Glas“, beskontaktnog zatvaranja pomoću magneta „KEEP Closed“ kao i optički prilagođenih varijanti rukohvata. Sistem spojnica „TESTUS Glas“ daje staklenim vratima do sada još nikad ne postignuti filigranski izgled i jednostavnost. Ovo rješenje, nositelj mnogih internacionalnih nagrada u području dizajna, je sa svojom patentiranom tehnikom spojnica jedva vidljivo i daje nove mogućnosti za prostorne koncepte sa staklenim vratima u jednoj ravnini. Ono je uvjerljivo ne samo svojim reduciranim dizajnom, nego i tehnikom, zbog brze montaže bez obrade stakla i osigurane nosivosti do 80 kg. To odgovara staklenim vratima od cca. 10 x 1000 x 2700 mm – uz korištenje jednostrukog stakla (EGS) debljine 8 ili 10 mm.  

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodu

VIŠE INFORMACIJA: SIMONSWERK GmbH

 

( )