Sve Impuls

Fischer DuoSeal

© Fischer

#IMPULS | Fischer na tržište donosi inovativnu plastičnu tiplu Fischer DuoSeal koja omogućava sigurno pričvršćivanje u vlažnim prostorima uz istovremeno brtvljenje u izbušenoj rupi. Navedeno u mnogo čemu olakšava posao za radnike koji montiraju sanitarije, grijanje ili klime, kućne majstore kao i svima ostalima. Duo Seal omogućuje brtvljenje u vlažnim područjima prema specifikacijama iz DIN 18534 i ETAG 022.

Bilo da su u pitanju popločane površine u kupatilima, wellness centrima ili kuhinjama – dodaci u kupatilu, slavine, police i regali se mogu sigurno i vodonepropusno pričvrstiti kako u privatnim tako i javnim vlažnim prostorijama. U jednom postupku pričvršćivanja korisnici mogu postići oboje: Trajno sigurno držanje montažnog predmeta i pouzdano brtvljenje u vlažnim područjima. Inovativno pričvršćivanje tako izbjegava strukturna oštećenja i plijesan uzrokovana vlagom iza zida.

Inovacija i kretivna rješenja

Svima koji su vjerovali da se tipla više ne može poboljšati, uvođenjem svoje dvokomponentne tiple DuoPower 2015. godine, Fischer je dokazao da se to može učiniti. Danas se porodica DuoLine, koja je na dodjeli njemačke nagrade za robnu marku nagrađena zlatom, sastoji od četiri tiple čiji se dizajn tehnički i vizualno izdvaja iz svijeta pričvršćivanja. Istodobno, dizajn izražava višekomponentnu tehnologiju tipli Fischer DuoLine: inteligentna kombinacija materijala povećava funkcija, snaga, korištenje i jednostavnost montaže. Tipla je idealna za trajnost i sigurnost.

Široka primjena

Tipla pokriva široko područje primjene: kupatila, kuhinje, wellness, javne i komercijalne mokre i vlažne prostorije, poput svlačionica na bazenima i u sportskim objektima. Pomoću DuoSeala i pripadajućeg vijka, izbušene rupe u vlažnim područjima mogu se po prvi put zatvoriti vodonepropusno bez silikona ili drugog brtvenog spoja. Sistemsko rješenje pojednostavljuje i ubrzava zadatke pričvršćivanja u vlažnim područjima te smanjuje troškove materijala i vremena. Sigurnost je dodatno povećana: dok se silikon circa svakih pet godina mora mijenjati i popravljati i stoga nije u skladu sa važećim standardima brtvljenja, DuoSeal je trajno zabrtvljen.

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

( )