Sve Impuls

SUPER-Thermoplast CFM-TR spojnice

© Elesa+Ganter

#IMPULS | Elesa + Ganter već je dugo lider u razvoju i dizajnu standardnih i normativnih dijelova izrađenih od SUPER termoplasta. Normirani dijelovi izrađeni od SUPER termoplasta više su nego vrijedna alternativa, pogotovo u onim područjima u kojima se tradicionalni dijelovi izrađeni od metala koriste zbog velikih opterećenja ili posebnih okruženja.

SUPER-termoplast je najnoviji razvoj na polju polimera za industrijski sektor. Zbog visokog udjela korištenih staklenih vlakana, koja su na osnovni polimer vezana odgovarajućim temeljnim primerima, i / ili zbog upotrebe aramidnih vlakana, SUPER termoplastiku karakteriziraju mehanička i toplinska svojstva koja su daleko bolja od konvencionalnih polimera.

Plastične spojnice se koriste na vratima i preklopima zaštitnih kućišta, ormara i okvira kada su potrebni ključni faktori velika mehanička opterećenja i otpornost spojnica na koroziju, kao i njihova mala težina, nizak koeficijent trenja i nisko provođenje topline.

CFM-TR spojnice za kućišta i panele, kao i CFM-TR-G spojnice za ugradnju na staklene ploče i ploče, nove su spojnice izrađene od SUPER termoplastike ojačane staklenim vlaknima. Kos spojnica CFM-TR,  3 rupe na svakoj strani (izvedba A) ili ukupno 5 rupa (izvedba B), osiguravaju veću stabilnost, a time i  veću mehaničku čvrstoću.

CFM-TR-G spojnice karakterizira jedna rupa na strani vrata. To smanjuje rizik od loma stakla tokom montaže. Stepenasta podloška, kojom se podložna pločica odvaja od stakla, izrađena je od FDA sukladnog materijala (Food and Drug Administration), koji je pogodan i za primjenu kod proizvodnje hrane. Rub za centriranje na stražnjoj strani spojnice odvaja vijak od stakla.

Elesa + Ganter paleta spojnica, plastičnih ili metalnih, pruža izvedbe s različitim vrstama ugradnje, okretnim kutovima ili nosivosti, siguran odabir za širok spektar primjena.

Više informacija: Elesa+Ganter

( )