Sve U praksi

Fischer na projektu Grand Paris Express

© Fischer

#U PRAKSI | U sklopu projekta „Le Grand Paris“, francuska prijestolnica će biti povezana sa brojnim svojim predgrađima. Najveći infrastrukturni projekt u zapadnoj Europi, “Grand Paris Express”, kojim se do 2030. namjerava udvostručiti duljinu mreže pariškog metroa, osigurava dobru povezanost.

To uključuje novu konstrukciju linije 16, u kojoj injekcijski mort Fischer FIS EM Plus omogućuje trajno i sigurno spajanje podnih ploča na potporne zidove. Sistem hemijskog pričvršćivanja na gradilištu osigurava siguran i brz napredak. Mort omogućava čišćenje izbušenih rupa vodom, umjesto da se ispuhuju zrakom, stvarajući pritom prašinu i dim. Dodatna prednost je što se FIS EM Plus može jednostavno skladištiti. Za to nije potrebna nikakva dodatna prostorija sa grijanjem. Mort od epoksidne smole se ne smije smrzavati. Ostale prednosti uključuju trajnu sigurnost FIS EM Plus. U građevinarstvu Eurocode standardi pretpostavljaju očekivani vijek trajanja od 50 godina za standardne konstrukcije.

Posebni zahtjevi

Međutim, zahtjevi za projekt „Grand Paris Express“ još su veći. Za važne i velike infrastrukturne projekte kao što su tuneli, podzemne željeznice, vijadukti i elektrane potreban je zagarantovani vijek trajanja od 100 godina. Upotrijebljeni proizvodi također moraju imati ovu dugovječnost. U slučaju hemijskog pričvršćivanja injekcionim mortom FIS EM Plus, Fischer se posebno prijavio za Europsko tehničko odobrenje (ETA) u tu svrhu kako bi mogao pružiti dokaz o učinkovitosti proizvoda potreban za Europu. „Naši proizvodi ispunjavaju tehničke zahtjeve primjene u izgradnji „Grand Paris Express“ linija“, kaže Jean-Marc Berg, direktor Fischer podružnice u Francuskoj.

Brza primjena

U novoj liniji 15, Fischer Superbond sistem također pouzdano učvršćuje nosače kablova i sisteme nosača kablova u beton. Ruta od 75 km uključivat će 36 stanica i opsluživati 19 zajednica. To uključuje 77.000 Fischer reakcijskih patrona RSB u izvedbama RSB 8 i RSB 12 mini, zajedno sa RG M anker-šipkama u odgovarajućoj veličini za primjenu, za pričvršćivanje kablova na zid i za pričvršćivanje ovjesa i čeličnih ploča za sisteme nosača kabela na strop montažom iznad. Ovdje, RSB reakcijske patrone u kombinaciji sa svojim komponentama sistema omogućuju dojmljivo jednostavnu i brzu montažu iznad glave bez vremena čekanja zahvaljujući brzom stvrdnjavanju.

WEB KATALOG: Više informacija o Fischer proizvodima

( )