Sve Impuls

Raznolikost u kupaonici

Današnje kupaonice su wellness oaze i zrače jednostavnom elegancijom. © Villeroy&Boch

#IMPULS | Moderne kupaonice obogaćuju život, budući da je nekadašnja „mokra soba“ danas jedna od najelegantnije opremljenih prostora. Sve je moguće: Hydro Walls umjesto pločica, kvake sa natpisom, ugradbene korpe za veš, ogledalo sa LED rasvjetom, usklađene boje umivaonika i slavine, od bež do crne, sistemi ladica ili usklađena oprema ormarića. Sve gore navedeno možete pronaći u firmi Schachermayer.

Igre boja

Bijela boja je još uvijek popularna, nema sumnje: Ali danas se uslužuju i svi koji traže izvanredno: matirani umivaonici u antracitu, kašmiru ili boji nara, poput onih iz firmi Duravit, Villeroy&Boch ili Ideal Standard, kupatilu daju odlučujuću boju. Odgovarajuće slavine u boji osiguravaju savršen dizajn. Sa dodacima kao što su odgovarajući držači ručnika, možete bojama uskladiti i male stvari u kupaonici. Sličice sa simbolima ili označene kvake na vratima, kao što su one marke Marchesi, osiguravaju ispravnu orijentaciju.

Dobro organizirano

I u kupaonici se nakuplja puno toga što treba neprimjetno odložiti, ali tako da je i uvijek pri ruci. Unutarnja oprema za ormare, posebno namijenjena ormarićima u kupatilu nude mnogo prostora za pohranu ispod umivaonika ili u visećem elementu iznad. Jedinstvenim sistemima izvlačenja, kao što je Blum sistem aretiranja polica, dobija se dodatan prostor: Ovaj sistem obostrano „zaključa“ policu i može se koristiti kao prostor za odlaganje, npr. korpe za veš iznad perilice.

Kupatilo bez fuga

Mnogo malih pločica su prije bile standard u našim kupatilima. Danas, wellness oaza bi, po mogućnosti trebala zasjati jednostavnom elegancijom, bez fuga, bez prekida. Hydro Walls (hidrozidovi) – vodootporni zidni elementi od poda do stropa – čine prostoriju većom. Pored toga, manje fuga smanjuje mogućnost formiranja gljivica i kupatilo se mnogo lakše čisti. Ko želi i na podu izbjeći fuge, Vintex Fix će ispuniti zahtjeve: Fleksibilni gotovi pod na kojem se pojedinačni dijelovi ne primijete zbog dekoracije. 

Odgovarajuće osvjetljenje

Kupatila su nekada bila planirana u nekom kutu sa samo jednim malim prozorom. Danas je to Spa prostorija preplavljena svjetlom, ponekad s velikim podnim prozorima. Osim toga, postoji i pravo osvjetljenje: umjesto fluorescentnih cijevi iz 70-ih, danas LED diode pružaju pravo svjetlo, ugrađene u trake ili ogledala s grijanjem ili kontrolom svjetla koje stvaraju ugodan ambijent. Pretražite naš web katalog i pronađite široku paletu proizvoda za uređenje kupatila. Našem prodajnom osoblju na terenu i u centrali se također uvijek možete obratiti.

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

BROŠURA: Opremanje kupatila 2022

 

 

 

( )