Sve Impuls

Fleksibilno uređenje prostora

© Hawa

#IMPULS | Klizna vrata od sada nude i zvučnu izolaciju. Inovativno proširenje sistema Hawa Junior Acoustics kombinira praktičnost uštede prostora kliznih vrata s vrlo učinkovitom zvučnom izolacijom između prostorija, do 41 dB. Pametno rješenje iz firme Hawa proširuje spektar primjene kliznih vrata sa Hawa Junior 100 sistemom i nudi više slobode za efikasniju, fleksibilniju i komforniju upotrebu prostorija.

Optimizirano brtvljenje sa svih strana značajno smanjuje prijenos zvuka iz prostorije u prostoriju, a istovremeno ostavlja neželjenu svjetlost, propuh i mirise ispred vrata. Povezano povećanje udobnosti postiže se bez estetskih kompromisa u purističkom dizajnu, zahvaljujući integriranoj, nevidljivoj tehnologiji. Rukovanje je jednostavno kao i obično, a uz Hawa SoftStop čak je i zatvaranje tiho i nježno. Hawa Junior Acoustics podržava i predzidne i džepne konstrukcije s primjenama od poda do plafona. Obrada vrata je jednostavna. Moguće je koristiti standardna krila vrata koja se mogu sastavljati i podešavati i nakon završene konstrukcije. 

Više privatnosti u svakodnevnici

Hawa Junior Acoustics odgovara duhu vremena i omogućava da uređenje prostora postane unosan dodatni posao, jer mirne prostorije doprinose kvaliteti življenja. Koliko je to značajno, znaju svi koji su duže vrijeme radili od kuće. U mnogim slučajevima, zajednički život nije bio lakši. Rastuća važnost kućnog ureda, a trend guste gradnje sa manjim stambenim površinama dovodi do toga da sve više ljudi živi bliže. Nije ni čudo što je značaj privatnog prostora sve veći. Novo rješenje za klizna vrata pretvara životne prostore u oaze mira i obrnuto, odvaja kuhinje sa svim njihovim mirisima i zvukovima od stambenih i radnih prostora ako je potrebno, a također zadržava izlazak pare i vlage iz prostorije ovisno o situaciji. Na taj način Hawa Junior Acoustics kombinira fleksibilan dizajn interijera koji štedi prostor i elegantan dizajn kliznih vrata s mogućnošću stvaranja pojedinačnih tihih zona i proširene privatnosti.

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodu

( )