Sve Impuls

Krenite novim putevima

© Lico

#IMPULS | Održivost je veoma aktuelna tema. Švicarski proizvođač podova Lico svojim Fibrano® prirodnim podom bez plastike na tržište donosi proizvod koji sa pravom zaslužuje pridjev „posebno održiv“. Pod se sastoji od isključivo održivih materijala kao što je drvo, pluto, repičino ulje, guma i druga prirodna vlakna.

Zamislite da nečujno hodate po  podu koji je topao za Vaša stopala u Vašem dnevnom boravku. Vaši članci su podržani efektom opruge, a istovremeno dizajn od hrastovine ili kamena osigurava udoban, ugodan ambijent. Sve to može prirodni pod Fibrano®. Sastoji se iz pet slojeva: HotCoating premaz, digitalna štampa otporna na uticaj svjetla, Fibrano® sloj za udobnost, ploča od prirodnih vlakana koja sprječava vlagu i podloga od prešanog pluta. 

HotCoating premaz osigurava visok nivo otpornosti klase 33. To znači da je površina otporna na ogrebotine i hemikalije. Pod je stopostotni prirodni proizvod, ali također se prilagođava visokim zahtjevima modernih podnih obloga. Može se koristiti kako u stambenim, tako i u poslovnim prostorima. 

Zahvaljujući Fibrano® sloju za udobnost, zvuk u prostoriji je poboljšan, a članci su zaštićeni zahvaljujući opružnom efektu. Osim toga, zahvaljujući podlozi od pluta, smanjena je buka pri hodu i udaru. Gornji sloj dodatno osigurava ugodan osjećaj hodanja i visok komfor. 

Usklađena slika

Prirodni pod u potpunosti bez plastike proizvodi se digitalnom štampom s faktorom ponavljanja do 18 podnih ploča. To znači da se praktično ne može primijetiti nikakav ponavljajući obrazac, tako da se stvara jedna skladna ukupna slika. Kolekcija nudi za svakog po nešto: podne ploče dimenzija 1.815 x 200 milimetara dostupne su u autentičnom drvenom reljefu u širokoj paleti boja: od hrast Nairobi Sand, preko hrast Villa prirodni do američkog crvenog hrasta. 

WEB KATALOG: Više informacija o Lico Fibrano podovima

 

( )