Sve Impuls

Individualni dizajn - Legrabox Special Edition

Shabby Chic sa stranicom u izvedbi Noble Rust. © Blum

#IMPULS | „Najviši oblik individualnosti je kreativnost“, znao je to njemački doktor Gerhard Uhlenbeck. Specijalist za okove, firma Blum, ima novi pristup sa svojim poznatim sistemom izvlačnih stranica Legrabox: Special Edition i Legrabox Individual čine svaki komad jedinstvenim i prigodni su za bilo koji stil stanovanja.

Koliko poseban može biti Legrabox? Blum nudi različita rješenja: Special Edition je kolekcija usklađenih boja, koja nudi izvanredan izgled ladica temeljen na novoj boji karbon crna mat. Unutarnje ladice su uvijek u elegantnoj mat karbon crnoj boji – idealna boja za različite stilske kombinacije. 

Na primjer, zlatni branding element osigurava poseban efekat, dok sjajna vanjska površina od nehrđajućeg čelika sa premazom protiv otisaka prstiju stvara uzbudljiv kontrast crnoj unutrašnjosti. Shabby chic stil koji sve više ulazi u naše životne prostore, dobiva se u kombinaciji sa ladicama sa površinskim premazom Noble Rust za nepogrešiv vizualni učinak. 

Dodatna individualnost

Još jedan korak dalje ide Legrabox Individual. Ovdje možete u potpunosti uživati u kreativnoj slobodi. Vi određujete mješavinu materijala, a Legrabox možete brendirati vlastitim dizajnom. Legrabox stranicama dajete poseban štih kojim ćete oduševiti svoje kupce. To zna i Michael Lang iz firme Blum, koji je na sajmu BWF 2022 predstavio Special Edition i Legrabox Individual: „Postoji trend individualizacije. Stolari prave individualan namještaj, i mi im svojim okovom trebamo omogućiti da prilikom izrade budu što slobodniji. Osim toga, vrijednost se pridaje i činjenici da, na primjer, ladica također nudi slobodu dizajna. Za ovo područje koje često karakterišu visoke cijene smo stvorili mogućnost da se i okovom postigne nešto posebno i individualno.“ 

Dodatni branding

Štampate ono što se Vama dopada. I to u novim elegantnim metalik tonovima i na površinama kao što su srebro, zlato ili bakar. Time dodatno naglašavate unikatnost nekog komada namještaja. Geometrijski otisci na stranicama u karbon crnoj boji stvaraju poseban i iznenađujući efekat. Legrabox Individual je vrhunac kreativne slobode. Ovdje možete implementirati sve što Vam je po volji: Individualno djelomično lasersko graviranje, individualna djelomična štampa, djelomično utiskivanje ili štampa preko cijele površine. Granice kreativnosti više ne postoje.

100.000 puta

Slobodno konfigurisanje svih Legrabox stranica – čak i u novom dizajnu – sa poznatom kvalitetom: Sa prilagodljivim sistemom prigušivanja Blumotion, koji se sastoji od 169 dijelova koji su promišljeni do posljednjeg detalja, ladice se lagano i tiho otvaraju/zatvaraju 100.000 puta. Tu su i nevjerojatno lijepe, tanke bočne stranice od 12,8 milimetara koje posebno privlače pažnju. 

WEB KATALOG: Legrabox Special Edition

 

( )