Sve Impuls

Jürgen Klopp: Fischer brand ambasador

© Fischer

#IMPULS | Dugoročna saradnja uspješnog fudbalskog trenera i firme Fischer počela je 1. januara 2023. Jedno od najpoznatijih lica fudbalskog svijeta se vraća svojim korijenima. Jürgen Klopp je odrastao u blizini sjedišta firme Fischer. Njegov otac je skoro 35 godina radio u poznatoj firmi. Krug se zatvara novim partnerstvom.

FIFA svjetski trener broj 1 za 2019. i 2020. godinu se vraća kući. „Partnerstvo sa firmom Fischer nije obična saradnja, to je za mene stvar srca“, kaže Jürgen Klopp. Fischer grupacija je još u njegovom djetinjstvu igrala značajnu ulogu. Jürgenov otac, Norbert Klopp je do 1998 godine radio skoro 35 godina kao komercijalista u firmi Fischer. 

Profesionalnost i vrijednost

„Ostvariti saradnju na nivou brand ambasadora sa Jürgen Klopp-om, jednim od najboljih trenera na svijetu i jednim od omiljenih lica fudbalskog svijeta, za nas predstavlja veliku čast i zadovoljstvo“, kaže profesor Klaus Fischer. „Svojim uzornim stavom, vrijednostima i profesionalizmom, on odlično odgovara našem timu kao i našoj cijeloj Fischer porodici.

Dugogodišnja povezanost

Kontakt između Jürgena Kloppa i profesora Klausa Fischera se nikad nije prekidao. Ispred Fischerovog ureda stoji uramljen dres koji je potpisao Jürgen Klopp. Na njemu još piše: „Für Klaus von Kloppo“ („Za Klausa od Kloppa“). Pored je također „smiley“ kojeg nacrtao trener, osvajač više nacionalnih i internacionalnih titula sa svojim bivšim klubom Borussia Dortmund i sadašnjim FC Liverpool. 
Zajednička saradnja oficijalno počinje 1. januara 2023. godine na nacionalnom i internacionalnom nivou. Ali već 19. septembra 2022. godine, Jürgen Klopp je sa svojom suprugom posjetio firmu Fischer kada im je profesor Klaus predstavio firmu. Na kraju su otišli svi zajedno u firmin restoran na ručak, gdje su bili i svi zaposlenici firme. „Za mene je ovo kao da sam se vratio kući“, rekao je Jürgen Klopp. Tako se krug zatvorio. 

WEB KATALOG: Fischer asortiman

( )