Sve Impuls

Ritam svjetlosti

© Domus Line

#IMPULS | Dvije riječi karakterišu način života u današnje vrijeme: održivost i zdravlje. Ušteda energije je sve češća tema, više vremena provodimo kući, bilo da je u pitanju homeoffice, učenje na daljinu ili slobodno vrijeme. Stručnjak za rasvjetu Domus Line je prepoznao ove znakove vremena i sa D-Motion linijom je razvio specifičnu kolekciju proizvoda koji su prilagođeni ljudskom bioritmu.

Čovjeku je svjetlost neophodna, u to nema sumnje. Ipak, ne bi trebala biti ista svjetlost tokom cijelog dana. Sa D-Motion rasvjetom iz firme Domus Line je moguće konfigurisati jačinu i boju svjetlosti: hladnije boje ujutro, a toplije uvečer. Na taj način se postiže zdravije i efikasnije okruženje, a svjetlost je prilagođena bioritmu: Jer biološka učinkovitost visokokvalitetnog svjetla ima značajan utjecaj na sposobnost koncentracije mozga, tjelesno i psihičko blagostanje te zdravlje općenito.

Daljinsko upravljanje ili pokretom ruke

D-Motion proizvodnu liniju sa integrisanom Signify Philips Lighting EnabLED tehnologijom je moguće primijeniti za svaku vrstu namještaja – od kuhinjskog, preko onog u dnevnoj sobi i garderobi do mokrih prostorija. Generalno, postoje dvije mogućnosti upravljanja rasvjetom: Griod D-Motion i Joy D-Motion. Prvi je bežični prekidač sa okruglim, ergonomskim prihvatom. Putem radio kontrole svim D-Motion svjetlima spojenim na prijemnik se dinamički upravlja. Joy D-Motion, sa druge strane, je beskontaktni infracrveni prekidač koji brzim pokretima ruke svjetiljku uključuje ili isključuje. Također, pomoću senzora se može regulisati intenzitet svjetlosti, odnosno prigušiti svjetlost, te promijeniti boju svjetlosti u prirodno ili toplo bijelu. 

Svi uređaji iz D-Motion kolekcije, odnosno svjetiljke, upravljači i napajanja, opremljeni su dvopolnim ožičenjem, polariziranim Domus Line Micro24 konektorom i napajanjem od 24 VDC.

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

( )