Sve Impuls

FLUID sistem: klizite u budućnost

© Terno Scorrevoli

#IMPULS | Već preko šest decenija Terno Scorrevoli oblikuje svijet kliznih sistema za namještaj i vrata s inovacijama i profesionalizmom. Terno Scorrevoli vješto spaja tradiciju sa stalnim inovacijama. Rezultat je impresivan portfolio koji ne samo da odgovara na potrebe tržišta, već ih i predviđa i oblikuje.

Sa FLUID sistemom, Terno Scorrevoli nastavlja ovu tradiciju i revolucionira koncept kliznih okova. Patentirani sistem nudi neuporedivo glatko kretanje kliznih vrata nosivosti do 120 kg, a vrata se pritom mogu pokretati smanjenom snagom otvaranja od samo 21 kg. Vratima je potrebno manje prostora. Minimalna širina se stoga može smanjiti na impresivnih 600 mm. Ove inovacije su zaslužne za veoma tih sistem koji savršeno ujedinjuje estetiku i funkcionalnost. 

Inovativna tehnika

Klizni sistemi su opremljeni kugličnim ležajevima i kotačićima, koji uprkos maloj težini podnose kako vertikalne, tako i horizontalne pokrete. Dodatno, patentirani ublaživač se brine za lagano zaustavljanje vrata, dok novi aktivator od otpornog zamak materijala sprječava bilo kakva trzanja i vibracije. Ovi elementi zajedno doprinose jednom izuzetno laganom i tihom kretanju – zaštitnim znakom FLUID sistema. 

Tiše nego ikada

Terno Scorrevoli se etablirao, ne samo kao brend koji predstavlja izvrsnu kvalitetu i vrijednost, već i kao pionir rješenja usmjerenih budućnosti, što je još jednom dokazano sa sistemom FLUID. Ovim probojem u tehnologiji kliznih vrata Terno Scorrevoli ponovno potvrđuje svoj status pionira i inovatora. Napredak i udobnost idu ruku pod ruku, a najbolja stvar je često ono što jedva primjećujemo - osim kada radi savršeno.

 

WEB KATALOG: Terno okov za klizna vrata

( )