Sve Pogled

Gerd Schachermayer o aktuelnoj situaciji

Poštovani kupci,

nadam se da ste dobro. Koliko god ova izjava zvuči banalno, u trenutnoj situaciji ima najveće značenje. Virus korona je u vrlo kratkom vremenu doveo do izvanrednog stanja širom svijeta. Naša obiteljska firma također je bila prisiljena na krizni režim. Sa ukupno oko 2400 zaposlenih imamo veliku društvenu i ekonomsku odgovornost. U potpunosti se pridržavamo zahtjeva vlada. Od samog početka poduzimamo odgovarajuće mjere kako bismo što više usporili širenje virusa.

Istovremeno cilj nam je održavanje rada firme što je moguće duže. Daljnji razvoj situacije trenutno nije predvidiv. Međutim, jedno je sigurno, s našim snažnim timom zaposlenika, mi ćemo ovu krizu uspješno prevazići. Kako ne bismo morali smanjivati radna mjesta, odlučili smo se za rad sa skraćenim radnim vremenom. Kao rezultat toga, radno vrijeme se smanjuje, a neki naši zaposlenici rade od kuće. Za one koji rade lokalno ili na terenu, radimo sve što je moguće da zaštitimo njihovo zdravlje. U ovom trenutku želim izraziti posebnu zahvalnost svim zaposlenicima koji podržavaju naše odluke fleksibilno i u nevjerovatnoj slozi!

Na Linku ispod naći ćete sažetak važnih informacija za kupce. I o ostalim potrebnim mjerama redovno ćemo Vas obavještavati na našoj web stranici.

Na kraju, želim Vama, Vašim obiteljima i Vašim zaposlenicima sve najbolje i ostanite zdravi!

Srdačan pozdrav

Gerd Schachermayer

Važne informacije za kupce

( )