Sve Impuls

Granberg: udobno i bez prepreka

© Granberg

#IMPULS | Uspješna švedska porodična firma za unutarnje uređenje Granberg osnovana je 1870. godine. Započeli su s radom kao stolarija, a 70-tih godina prošlog stoljeća dizajnirali su prve fleksibilne kuhinje i liftove na motorni pogon te napravili prvi korak prema modernom dizajniranju kuhinja. Od tada, pa sve do danas, u fokusu firme Granberg su poboljšana udobnost i ergonomska funkcionalnost kuhinja.

Firma Granberg je među prvima počela proizvoditi ergonomske kuhinje bez prepreka. Inovativni podizni sistemi za privatne i javne objekte učinili su firmu svjetskim liderom na tržištu. Ormarići, radne ploče i police se jednostavnim pritiskom gumba mogu podignuti ili spustiti. Među brojnim Granberg proizvodima, ovdje ćemo izdvojiti InDiago - dijagonalni izvlačni umetak za gornje elemente na motorni pogon. Umetak je jednostavan za upotrebu i može se spustiti do prednjeg ruba radne ploče. Umetak ne zauzima puno mjesta i može se lako integrisati u već postojeće kuhinjske sisteme. Podgradne svjetiljke također ne predstavljaju problem kod naknadne ugradnje, jer na gornjem elementu nisu potrebne veće promjene. Automatsko otvaranje i zatvaranje vrata elementa na motorni pogon olakšava korištenje osobama s posebnim potrebama i čini kuhinju savršenim radnim prostorom bez prepreka. Naravno, vratima se može upravljati i ručno.

Sigurnost i veća udobnost

Integrirani sigurnosni sistemi osiguravaju neometan rad i garantuju jednostavno i sigurno rukovanje umetkom za gornje elemente InDiago. Izvlačni umetci su dostupni za visine ormarića od 70 ili 85 cm i za raspon dubine između 26 i 31 cm te širine između 50 i 100 cm. Sistem se može ugraditi u gornje elemente gotovo svih proizvođača kuhinja. Ljestve više neće biti potrebe u kuhinjama opremljenim izvlačnim umetcima i sa pravom možemo reći da kuhinje budućnosti više neće predstavljati probleme za naše zdravlje. Osim toga, opasnost od nesreće u domaćinstvu je također značajno smanjena. 

Granberg nudi široku paletu proizvoda. Električni lift sistem za kuhinjske otoke Centerlift 960 još je jedan bitan element za sigurne i dostupnije kuhinje. Starije osobe i osobe s invaliditetom samo otežano mogu koristiti kuhinje standardnih visina. Iz tog razloga je Centerlift firme Granberg pouzdano rješenje za boravak u kuhinji bez prepreka.

Savršeno podešavanje

Odgovarajuća visina radne površine značajno olakšava kuhinjske poslove. Centerlift ispunjava individualne zahtjeve i jednostavnim pritiskom na gumb prilagođava radnu površinu za razne visine i potrebe. Lift sistem je tako dizajniran da se može integrisati u svaku kuhinju. Također se može individualno opremiti s radnom pločom, sudoperom i pločom za kuhanje. Centerlift je dostupan u rasponu dubine između 54,8 i 118 cm te širine 114,8 i 274,8 cm. 

Prednosti proizvoda

•    Podesivo po visini od 70 do 110 cm (bez radne ploče)
•    Nosivost 200 kg
•    Sistem se može individualno opremiti s radnom pločom, sudoperom i pločom za kuhanje
•    Integrisana zaštita od povreda

Korisne informacije

•    U isporuci je okov za pričvršćivanje radne ploče
•    Mogućnost ugradnje sudopera dubine do 120 mm
•    Motor i elektronika "Plug and Play“
•    Mogućnost izbora redoslijeda bočnih motora

WEB KATALOG: Više informacija o InDiago proizvodima

WEB KATALOG: Više informacija o Centerlift proizvodima

 

( )