Sve Impuls

Jednostavno, stabilno i nevidljivo

Spojna lajsna je savršeno nevidljivo rješenje. © Kern

#IMPULS | Estetika namještaja zavisi od oblika. Kako i gdje su elementi namještaja spojeni i šta ih drži zajedno, za krajnjeg kupca je, ili nevažno, ili on ne želi nikakve vidljive spojeve. Arhitektonski dvojac Seidlkern ima savršeno rješenje za ovaj problem. Za skrivenu montažu korpusa koristi se aluminijska spojna lajsna sa klinastim utorom i čahurama.

Ovdje se tehničari oslanjaju na dokazani princip spajanja, takozvani „lastin rep“. Ovakav nevidljiv spoj namještaja je jednostavan, brz i siguran za upotrebu. Što je čvršće zategnut vijak čahure, polica se teže gura i jači je učinak stezanja. Spojni dijelovi su međusobno čvrsto pričvršćeni, nije potrebno dodatno blokiranje. Ako se vijak čahure malo olabavi, dva dijela se lako pomiču jedan prema drugom.

Jednostavno učinkovito

Iako cijeli spoj čine jednostavni dijelovi, veza spojne lajsne i čahura impresionira velikom stabilnošću i nosivošću. Idealno funkcionira kod čvrstih spojeva kod kojih je možda potrebna dodatna potpora. Spoj lajsne i čahure sprječava i ispupčenje polica, koja se često pojavljuju kod zatezanja. Ovaj okov za spajanje se može naknadno ugraditi u postojeći namještaj i na taj način ojačati i stabilizirati. Prednosti su očite - potpuno nevidljiv spoj, stabilan namještaj i zaštićene visokokvalitetne površine. Osim toga, spojevi se lako mogu olabaviti i tako lako prilagoditi ili reorganizirati. Police se također mogu mijenjati po želji i prilagođavati individualnim potrebama.

U obrtu i industriji područja primjene su široka, od mogućnosti za ugradnju u niše, tako i za izradu stražnjih stranica, regala, korpusa. Brza i jednostavna obrada otvara mnoštvo mogućnosti, poboljšanja i pojednostavljenja. Od opremanja trgovina, sajamskih štandova, do fleksibilnog namještaja, idejama nema granica.

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodu

( )