Sve Impuls

KEEP CLOSED – Elegantno zatvaranje drvenih unutrašnjih vrata

© Simonswerk

#IMPULS | Inovativno, moderno i komforno. Ove riječi najbolje opisuju sistem zatvaranja drvenih unutrašnjih vrata. Magnetno zatvaranje je skriveno u falcu i štoku, u zatvorenom položaju osim filigranskog rukohvata ništa nije vidljivo. Neuobičajen je i do sada nepostignuti komfor kod otvaranja i zatvaranja vrata: bez struje, bešumno, bez trošenja materijala i sigurno u njegovoj funkciji.

Bešumno otvaranje i zatvaranje

Drvena unutrašnja vrata prenose toplu atmosferu i nezaobilazan su dio mnogih koncepata unutrašnjeg arhitektonskog uređenja. Upotreba formalno redukovanih funkcionalnih detalja kao što su brava i spojnice čine te koncepte suvremenim. Sa KEEP CLOSED krilo vrata se pridržava pomoću magneta i potrebno je samo jednostavno povlačenje ili guranje da bi se vrata otvorila ili zatvorila. Pritiskivanje kvake izostaje. Jačinu magneta je moguće individualno podesiti tako da vrata ostaju sigurno u zatvorenom položaju.

Individualne mogućnosti primjene

Primjena ovog sistema zatvaranja moguća je na punom drvenom štoku kao i na drvenom futer štoku, na vratima sa i bez falca. Magnet KCM 50 sa magnetnom pločom KCM50/H čini savršenu  cjelinu. Na vrlo visokim vratima može se kombinirati više magneta, koje je moguće pozicionirati na različitim dijelovima vrata.

Alternativne varijante rukohvata

Za montažu elegantnih rukohvata KCH 1700 i KCH 1200 nije potrebno frezati krilo vrata. Rukohvati se vrlo jednostavno fiksiraju pomoću šablone za pozicioniranje i na rukohvatu već nanešene ljepljive trake. Ponudu zaokružuje izbor jedne od pet atraktivnih površinskih obrada rukohvata KCH, koji su pogodni i za montažu na staklenim vratima.

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima KCM 50

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima KCH 1700

( )