Sve U praksi

Putovanje je cilj

Surfanje je više od sporta. Ono je osjećaj, životni stil koji donosi radost ljudima. © Brome Van Camping

#U PRAKSI | Surfanje je više od sporta. Ono je osjećaj, životni stil koji donosi radost ljudima. Stalno otkrivanje novih plaža i prirode, kao i razvijanje vlastitih vještina na valovima, je srž ovog sporta. To je bila polazna tačka za Gregora Schwärzlera i Petera Tschallenera, dva prijatelja koji su za vrijeme pandemije korone osnovali svoju firmu „Brome Van Camping“, kako bi svoju strast prema surfanju pretvorili i u posao.

Sa firmom „Brome Van Camping“, Peter Tschallener je nastavio porodičnu tradiciju. Stolarija Tschallener iz mjesta Ried je pritom bila odlična osnova. Sljedeća generacija imala je svoje ideje, koje su oba vizionara s puno marljivosti i inovativnih ideja učinkovito provodila. Dvojica školskih kolega su već od prije pokazivali strast prema obradi drveta i došli su na ideju da sebi kupe kombi kojeg će pretvoriti u odličan kamper za svoje surferske avanture. Rečeno, učinjeno, prvi kombi je bio jako dobro prihvaćen i odmah je na vrata došlo nekoliko prijatelja i poznanika koji su također željeli tako cool kombi. U to vrijeme, Peter je studirao, a tema njegovog završnog rada je bila upravo izgradnja kampera. Iz toga je nastala firma koja je za par mjeseci imala i svog prvog uposlenika. Od tada su njih dvojica spojili umijeće i strast u odličnoj simbiozi. 

Inovativni koncept

Intenzivna razmišljanja o tome kako proširiti kamper na najbolji, najlakši i najučinkovitiji način dovela su dva Austrijanca do individualno podesivog modularnog sistema - i uspjeh dokazuje da su bili u pravu. Mlada firma se specijalizirala za VW kombije, koji se mogu brzo i varijabilno proširiti modularnim sistemom firme Brome Camping. Kupci mogu mogu izabrati jednu od niza ponuđenih mogućnosti, koje se mogu dodatno proširiti – sve prema željama i potrebama.  Pritom se pojedinačni moduli pričvršćuju na podnu ploču kako bi se, u slučaju da nešto ne bude kako treba, cijeli taj dio mogao ponovo brzo napraviti. Cjelokupan interijer se može bez većih problema prenijeti u novo auto i pojedinačno je vrlo fleksibilan u određenoj upotrebi. „Bilo nam je veoma bitno razviti jednostavan, funkcionalan, cool i održiv sistem, kako bi omogućili što duži životni vijek malom raju na točkovima“, objašnjava Peter.

Šta ti srce poželi

„Trudimo se ispuniti sve želje kupaca na najbolji mogući način. Od ugradnje vodovodnog sistema, preko solarnih panela do sklopivih krovova, grijanja i tendi, zaista smo spremni na gotovo sve izazove“, komentariše Peter Tschallener prva iskustva. Prve godine, navala kupaca je donekle bila suzdržana. Ipak, marketingom „od usta do usta“, za „Brome Van Camping“ su čuli mnogi kupci. „U drugoj godini možete jasno vidjeti kako potražnja raste. Do augusta ove godine smo već preuredili 25 auta. Kako su u našem modularnom sistemu mnoge fiksne komponente već napravljene, uređenje jednog kombija u normalnim uslovima traje od tri do sedam dana“, ponosan je Peter na razvoj firme. Dva zaljubljenika u putovanja su izgubila nešto svog vremena, ali su time omogućili mnogim drugim ljudima da njihovim kamperima ostvare svoje snove. Dvojica strastvenih sportaša i surfera vješto spajaju svoje zahtjeve u uspješan koncept života s održivim izgledima za budućnost.

VIŠE INFORMACIJA: www.brome-vancamping.com

( )