Sve Impuls

Maksimalna iskorištenost kuhinjske radne površine

#IMPULS | Kuhinja je srce našeg doma: mjesto svakodnevnog okupljanja kako bi se kuhalo i jelo uz zajedničke trenutke koji oslobađaju od stresa prouzrokovanog svakodnevnom rutinom. Ipak, kuhinjski prostor nije za sve ljude bajka i za mnoge znači noćnu moru. Još gore postaje kada govorimo o čišćenju, uređenju i organizaciji.

Svaki dan, kuhinja se iznova osmišljava kako bi zadovoljila potrebe i apetite svakoga. Zahtijeva odlično planiranje prostora, pojednostavljujući te trenutke i pretvara ih u zadovoljstvo. Inovacijom materijala, kombinacijom funkcionalnog dizajna i kvaliteta kuhinjskog prostora, čini perfektno okruženje za naše svakodnevne zadatke. 

Bilo da je u pitanju kuhanje ili čišćenje, postoje određene smjernice i savjeti koje treba uzeti u obzir kako bi se povećala efektivnost ovih zadataka uz istovremeno elegantan i sofisticiran izgled kuhinje kao i poslova koji se tu obavljaju. 

Osim pristupačnog rasporeda kuhinjskih uređaja i veličine radne površine, sudoper i kuhinjski dodaci su ključni faktori koji mijenjaju način na koji gledamo kuhanje i zadovoljavaju svakog ko je u tom prostoru. Tokom planiranja nove kuhinje, osim ukrasa i pribora, trebamo obratiti pažnju na tri glavna faktora. 

Konfiguracija sudopera

Sudoper je esencijalni dio kuhinje koji utiče na estetiku kuhinjskog elementa, a pritom čini i prostor za rad. Na primjer, ukoliko se odlučite za podgradni sudoper kao što je Rodi Invisible 50, proces čišćenja je olakšan integracijom sudopera i radne ploče, postajući tako jedna cjelina. Ovaj sudoper uključuje i unutarnju izvlačnu slavinu koja štedi prostor dok poboljšava ukupnu estetsku stranu kuhinje. 

Dodaci

Pored sudopera, dodaci su ključne karakteristike kuhinje koje štede vrijeme i trud, te kompletiraju radnu površinu za pametniju i efikasniju upotrebu svega što je potrebno za kuhanje i čišćenje. Na primjer, dispenzer za sapun je odličan dodatak kako bi sakrili njegovo pakovanje. Radnu površinu kompletirajte ocjeđivačem od nehrđajućeg čelika koji je postavljen na sudoper. Tako ćete osloboditi dodatni prostor na radnoj ploči koje inače zauzima ocjeđivač za suđe. 

Površinska obrada

Kada je kuhanje i čišćenje pri kraju, površine od nehrđajućeg čelika olakšavaju navedene procese dok dodaju moderan aspekt cjelokupnom izgledu kuhinje. 

Maksimalnim integrisanjem dodataka i radne ploče, rješavamo se manje bitnih predmeta, a povećavamo pristupačnost kuhinji.

WEB KATALOG: Rodi sudoperi

( )