Sve Impuls

Siguran i brz izlaz

© ISEO

#IMPULS | Vrata na požarnim putevima i sigurnosnim izlazima moraju obavljati vjerovatno najodgovornije zadatke u cijeloj zgradi. U isto vrijeme, ona moraju spašavati živote i čuvati imovinu. Panik okov na izlazima za slučaj opasnosti moraju osigurati brzo i sigurno otvaranje vrata kako bi ljudi mogli izaći iz opasne zone u bilo kojem trenutku, čak i u situacijama panike. Dovoljan je pritisak na vodoravni pokretački element vrata i ona će se otvoriti - bez obzira na to jesu li bila zaključana ili ne.

Okov na izlazima za slučaj opasnosti mora osigurati brzo i sigurno otvaranje vrata. Iseo panik okovi serije IDEA Base dizajnirani su u skladu sa standardom EN1125 i nude maksimalnu pouzdanost, sigurnost i trajnost. Kod sistema prema EN1125, rješenja za ova područja primjene otvaraju vrata čak i kad gomila pritišće na njih. Čak i djeca mogu lako otvoriti vrata, pa je potrebna mala sila za otvaranje vrata kako bi se što prije izbjegao požar ili otrovni dim. Prilikom planiranja okova IDEA Base nisu zanemareni dizajn i estetika. Dizajn sa zaobljenim linijama, jedna od prepoznatljivih osobina serije IDEA, estetski je poboljšan i još privlačniji zahvaljujući dizajnu od nehrđajućeg čelika. IDEA INOX može predstavljati idealno rješenje u prostorijama u kojima bi se ručka za paniku trebala pojaviti i kao ukrasni element. Među raznim primjenama treba istaknuti i posebnu prilagodljivost komponenti za staklena vrata i metalna vrata uskog profila. IDEA Base garantira već dokazana svojstva jednostavne instalacije, modularnosti, svestranosti i visoku razinu sigurnosti. 

Panik kvake Trim

Za vanjsko upravljanje panik sistema za izlaz Schachermayer u ponudi ima kvake Trim pogodne za jednokrilna i dvokrilna vrata. Antibakterijski učinak AntiGerm tretmana je trajan i ne zahtijeva posebno održavanje. Stalno oslobađanje iona srebra osigurava da proizvod ostane učinkovit tokom vijeka trajanja proizvoda, čak i u slučaju površinskih ogrebotina. To ga čini posebno prikladnim za ugradnju u javne prostore i u sve prostorije u kojima su higijena i zaštita zdravlja temeljno važni zahtjevi: bolnice, klinike, sanatoriji, ali i škole i vrtići.

WEB KATALOG: ISEO okov za panik vrata

( )