Sve Impuls

Savršen spoj

© L&S

#IMPULS | Svjetlost kreira atmosferu. L&S ide korak dalje sa svojim novitetom Sign za ujednačen svjetlosni efekat sa zidnom i funkcionalnom rasvjetom, koji svakoj prostoriji daje zadivljujuću atmosferu.

Gornje svjetlo rasvjete Sign-a djeluje kao „wall washer“ za dekorativnu rasvjetu, dok donje svjetlo pruža odgovarajuću rasvjetu s funkcionalnim izlazom svjetla. To znači da za osvjetljavanje radne površine nije potrebno instalirati dodatna rasvjetna tijela. Sistem rasvjete se može primijeniti u različitim prostorima: bilo sa elegantnim policama u dnevnom boravku, sa policama i dekorativnim finesama u kuhinji, svjetlosnim profilom u kupatilu sa visećim elementima kao što je držač sapuna ili dizajnerski dodatak u kancelariji. 

Iznad i ispod

Osnovni element, mat crni aluminijski profil sa integrisanim svjetlom, se može kombinovati sa mnoštvom dodataka: u kuhinji sa držačima za čaše i kuhinjske ubruse, u kupatilu sa držačima za sapun, peškir ili toalet papir, ili jednostavno u dnevnom boravku ili radnoj sobi sa policama za odlaganje ili dekoraciju. 

Svjetlost se emituje i prema gore i prema dolje: prema gore ima wall washer efekat, koji prikriva nepravilnosti i uklanja sjene, te čini zid svjetlijim; prema dolje se emitira svjetlost pogodna za rad. Oba se mogu povezati i kontrolisati nezavisno jedan od drugog. DualColor ujedinjuje 3000K toplo bijelu i 4000K neutralno bijelu u jednu svjetiljku, a boja svjetlosti se podešava preko pripadajućeg adaptera. 

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

 

( )