Sve Impuls

Dizajn, funkcionalnost i svježina

#IMPULS | Kuhinjske nape danas spadaju u standardnu opremu u kuhinji. Već davno su prošla vremena kada je osnovna funkcija napa bila samo da usisavaju paru koja se stvara kuhanjem, a pritom su bile i bučne. Održite zrak u svojoj kuhinji uvijek svježim, uživajte u pripremi hrane bez širenja mirisa, a dizajn Elica napa će uljepšati izgled kuhinje.

Moderne kuhinjske nape dolaze u mnogo oblika i veličina. Ovisno o dizajnu kuhinje, veličini prostora i potrebama, bitno je znati odabrati najbolje rješenje.

Različiti stilovi

Zidne nape su najčešće u obliku slova T i montiraju se na zid. U našem asortimanu možete pronaći različite Elica zidne nape, dimenzija 60 i 90 cm. Nape poput, na primjer Joy ili Spot su klasičnog, minimalističkog dizajna dok su Still, Lixa, Stripe ili Haiku modernog i futurističkog dizajna. 
Otočne nape su jedini izbor ukoliko imate centralni otočni element u svojoj kuhinji. Ovakve nape vise sa stropa i dolaze u najrazličitijim oblicima. Elica Juno, Joy Island i Tube Pro Island su otočne nape u našoj ponudi. 
Ugradbene nape su odlično rješenje za klasične kuhinje, situacije kada ne želite da se napa vidi ili nemate prostora na zidu. Ovakve nape se ugrađuju u gornji kuhinjski element i tako ostaju skrivene. Elica ugradbene nape iz serija Era, Lane i Box In će se lako uklopiti i sakriti u bilo koju kuhinju. 
Stolne ugradbene nape su posljednja inovacija na tržištu napa. Iz Elice nam dolazi serija Nikola Tesla, koja ujedinjuje napu i indukcijsku ploču u jedan uređaj. Napa je smještena u centralni dio, između zona za kuhanje. Zahvaljujući direktnoj komunikaciji sa pločom, napa prima informacije od zona za kuhanje i automatski postavlja idealnu potrebnu jačinu usisa. Za male prostore i male kuhinje, u ponudi je Nikola Tesla FIT koja se uklapa čak i u elemente od 60 cm, bez uticaja na osobine nape ili zona za kuhanje. 

Odvod ili recirkulacija

Sve nape dolaze u dvije izvedbe, a to su odvod i recirkulacija. U prvom slučaju, nape koriste vanjski otvor za uklanjanje ustajalog zraka i vlage. Pri ugradnji nape bitno je uzeti u obzir duljinu kanala, krivulje te vrstu materijala, jer sve to utiče na kvalitet protoka zraka. Recirkulacijske nape ne zahtijevaju vanjski otvor i pročišćavaju zrak pomoću ugljenih filtera. 

Razina buke

Za ugodno i tiho okruženje odaberite napu sa manje decibela. Razina buke Elica napa se kreće od 40 do 70 dB. Poređenja radi, šapat ima 40 dB dok je normalan razgovor između 60 i 70 dB. Kod napa koje su na odvod, dizajn kanala utiče na razinu buke. Koristite manje krivina i odaberite materijale koje prigušuju zvuk. 

Filteri

Sve Elica nape dolaze sa aluminijskim filterom za masnoću koji zadržava čestice masnoće iz zraka. Filter je periv u perilici posuđa. Uz recirkulirajuće modele dolazi i filter sa aktivnim ugljenom koji uklanja neugodne mirise, a njega je potrebno mijenjati nakon izvjesnog vremena, ovisno o tome koliko često se napa koristi.

WEB KATALOG: Elica nape

 

( )