Sve Impuls

Spavanje u malom prostoru

© Pessotto

#IMPULS | Životni prostor je postao skup, a kompaktna rješenja za uređivanje i opremanje sve više imaju važnu ulogu. Želimo u jednom te istom prostoru kuhati, spavati, jesti ,raditi i odmarati se, ali nema dovoljno mjesta za sve navedeno. Preklopni krevet od nekada sada doživljava pravu renesansu: potpuno renoviran, moderan i udoban, savršeno se uklapa u dobro promišljen dizajn interijera. U našem web katalogu pronađite vrhunske ideje za prostorna rješenja koja štede prostor, uključujući i inspirativne ideje za rasvjetu.

Preklopni kreveti imaju nešto lošiji imidž zbog svoje prošlosti: prije je to bila asocijacija na neudobne površine za spavanje sa klimavom konstrukcijom, ali danas su moderni razvoj i napredni materijali uveliko eliminirali te brige.

Danas postoji široka paleta stilskih i stabilnih preklopnih kreveta, koji ujedinjuju udobnost i funkcionalnost. Sa različitim vrstama madraca, preklopni kreveti su namijenjeni kako za povremenu upotrebu, tako i za svakodnevno udobno i ugodno spavanje. Visokokvalitetni modeli često nude madrace sa memorijskom pjenom ili opružnom jezgrom za ugodan san. 

U stilu

Spavanje u malom prostoru postaje sve popularnije: tokom dana bi trebalo u istom prostoru raditi, jesti i živjeti. Navečer, kada gosti odu, dizajnerski ormar se pretvara u udobno mjesto za spavanje. Ovi svestrani kreveti su idealni za gostinske sobe, male stanove, vikendice ili kao pomoćni krevet u skučenim prostorima. U našem web katalogu možete pronaći odgovarajući Pessotto okov za preklopne krevete uključujući mehanizme za preklopne krevete, okvire kreveta i podnice. Pessotto je jedan od vodećih dobavljača sklopivih kreveta i proizvodi više od 200.000 spavaćih soba godišnje. Silvy je sistem za samonosivi krevet na sprat s manuelnim uravnoteženim otvaranjem sa prepustom, bez postavljanja na pod. Namijenjen je za ormare sa vratima u ravnini.

Skriveni prostor za pohranu

Ako imate vlastitu sobu za spavanje, krevet s prostorom za odlaganje je dobra ideja: Kod podnice za krevet Pratik, 14 letvica izrađenih od parom savijenih, prešanih i lijepljenih ploča od bukove iverice postavlja se direktno u okvir pomoću plastičnih kapa. To znači da se krevet može lako otvoriti i zatvoriti i taj prostor koristiti za, na primjer, posteljinu. 

Rasvjeta

Jednu od važnih uloga prilikom dizajniranja prostora za spavanje ima osvjetljenje. Također, i ovdje postoje različite mogućnosti za primjenu indirektne ili direktne svjetlosti, bez toga da morate posezati za velikim sobnim lampama. Skrivene LED trake poput Flexyled AT6 ili zidne svjetiljke kao Tazzol Pro sa pokretnom glavom i integrisanim prekidačem, daju prostoru za spavanje dodatni dašak udobnosti. Čak i svjetiljke za uzglavlje kreveta sa funkcijom prigušivanja se odlično uklapaju u kompletnu sliku. 

Na kraju, možemo zaključiti da su preklopni kreveti idealno rješenje za sve koje žele optimizirati skučene životne prostore i istovremeno pružiti udoban prostor za spavanje. Zahvaljujući svojoj praktičnoj konstrukciji i svestranom dizajnu, preklopni kreveti pravo su rješenje za svakoga ko cijeni fleksibilnost i udobnost.

WEB KATALOG: Podizni kreveti

WEB KATALOG: Rasvjeta za uzglavlja kreveta

( )