Sve Pogled

Virtualno postavljanje podova

Skenirajte QR kod za direktan pristup virtualnom postavljanju podova. © Foto: SCH / Schmidinger

#POGLED | Podovi daju karakter prostoru. Ovisno o boji, površini i samom izgledu, stvara se drugačiji doživljaj prostorije. Odabir odgovarajućeg poda je od velikog značaja. Pored toga, prilikom gradnje nekog objekta ili prostorije, teško je zamisliti kako će izgledati postavljeni podovi. Sada je to mnogo lakše: Pomoću aplikacije za virtualno postavljanje podova, za samo tri sekunde možete vizualizirati kako izgleda željeni pod u Vašoj prostoriji.

Na raspolaganju su Vam različite verzije podova iz našeg asortimana. Aplikacija automatski prepoznaje prikladnu površinu za pod i „postavlja“ željeni pod uzimajući u obzir stolice, stolove, biljke i ostali namještaj. Originalno osvjetljenje i sjene ostaju i na taj način nude realnu sliku postavljenog poda. Proces je sljedeći: dodate fotografiju prostorije – odaberete pod i testirate – pogledate kako izgleda u prostoriji – odlučite se za pod koji Vam najviše odgovara.

Savjetovanje za podove sa vizualnom podrškom

Direktno kod kupca: postavite pod putem pametnog telefona

Otišli ste direktno kod kupca u njegov objekat u izgradnji. Razmjenjujete ideje, prijedloge i postavljate uvjete. Koliko je velika prostorija i za koga je namijenjena? Koji stil je planiran, odnosno kakva atmosfera se želi postići? Uzimate svoj pametni telefon, fotografirate prostor i preko linka pristupate aplikaciji za virtualno postavljanje podova. Kupac može direktno na telefonu vidjeti kako različite vrste podova izgledaju u njegovom prostoru. Ukoliko se odluči za određeni pod, možete preuzeti PDF sa svim važnim podacima. 

Savjet: Skenirajte QR code (na slici iznad) i sačuvajte link za aplikaciju na početnom ekranu svog pametnog telefona za lakši pristup. Direktan link na virtualno postavljanje podova

U vlastitom izložbenom salonu: postavite pod na računaru

Vaš kupac dolazi kod Vas, kako bi se raspitao o aktuelnim trendovima u podnim oblogama. Kažite svom kupcu da Vam pošalje fotografiju prostora za koji želi pod. Pristupite Portalu za partnere i u aplikaciju dodajte fotografiju. Zajedno sa kupcem jednim klikom mijenjajte pod i pomozite mu da nađe onaj koji mu najviše odgovara. U Schachermayer asortimanu ćete pronaći podove od različitih vrsta drveta i različitih obrada koje virtuelno možete dodati na fotografiju prostora.

Pronašli ste pod koji Vam se najviše sviđa - pogledajmo kako izgleda u Vašoj prostoriji

Vaš kupac zna šta želi. Kupac se već odlučio za određeni pod i nalazi se u web katalogu portala za partnere. Nakon što pronađe željeni pod u web katalogu, može kliknuti na link ispod opisa proizvoda koji će ga direktno navesti u aplikaciju za virtuelno postavljanje podova. Tada je potrebno još dodati fotografiju prostora za koji kupac želi pod, dodati istu u aplikaciju i odabrati pod za koji se već odlučio. Nakon toga, kupac može vidjeti kako odabrani pod izgleda u njegovoj prostoriji. Web katalog - podne obloge

Prednosti:

  • U samo tri sekunde, pod je postavljen virtualno na bilo koju fotografiju prostora
  • Direktan uvid – donošenje ispravne odluke
  • Širok izbor podova različitih proizvođača
  • Smjer polaganja poda možete promijeniti jednim klikom
  • Dodatne opcije filtera
  • PDF dokument sa najvažnijim podacima o odabranom podu

 

 

 

 

 

( )