Sve Impuls

Centralni dio kuhinje

Sudoper Rodi Invisible 40 © Rodi

#IMPULS | Kuhinje u današnjim domovima se veoma razlikuju od tipičnih prostora koje su nekad koristili naši roditelji ili njihovi roditelji. Kao centralni dio kuhinjskog elementa, sudoper zahtijeva pažljiv odabir, uzimajući u obzir njegovu upotrebu, pritom ne zanemarujući ni estetsku stranu dizajna.

Danas su kuhinje mnogo veće, sa više prostora i obično kombinovane sa drugim prostorima. One su centralni dio kuće ili stana i mjesto susreta svih članova domaćinstva. U kuhinji provodimo mnogo vremena i zbog toga pridajemo veću važnost pri njihovom uređenju, stavljajući sve veći naglasak na poseban dizajn, a ne samo na upotrebnu vrijednost. Kuhinja je s godinama postala istaknuto mjesto u kući i lako je reći da je sudoper dio kuhinje gdje se provodi više vremena. Svestranost, funkcionalnost i ergonomija postaju presudni u dizajnu modela sudopera. Veličina sudopera, vrsta slavine i ostali dodaci, moraju se uklapati u cijeli dizajn kuhinje, stvarajući svojevrsnu harmoniju. 

Vrste ugradnje

Sudoperi su neophodni dijelovi vaše kuhinje i kada se ugrade u kuhinjski element postaju sastavni dio kuhinjskog prostora u kojem funkcionalnost odgovara jedinstvenom dizajnu. U Schachermayer asortimanu možete pronaći sudopere koji se ugrađuju na različite načine. Prvi se mogu ugraditi u ravnini radne ploče, drugi su podgradni i ugrađuju se ispod radne ploče, dok se treći ugrađuju na radnu ploču. Određene vrste sudopera se mogu ugraditi na više načina, pa tako imamo 3D sudopere (sve tri vrste ugradnje) i 2D sudopere (dvije vrste ugradnje).

Pravi oblik

Sudoperi više nisu dosadnog dizajna kao nekad, pa tako danas možete naći sudopere u raznim oblicima i izvedbama. Schachermayer nudi sudopere sa dva korita, kutne sudopere, okrugle sudopere, dodatke poput daski za rezanje i cijeđenje i mnogo toga drugog. Sve je na vama i vašim potrebama, a sigurni smo da imamo pravi sudoper za vašu kuhinju. 

Nehrđajući čelik ili granit

Najbolja rješenja napravljena su s najboljim materijalima. Slijedeći smjernice modernog dizajna, svestranosti, funkcionalnosti i ergonomije, možete izabrati između sudopera od nehrđajućeg čelika i granitnih sudopera. Sudoperi od nehrđajućeg čelika portugalske firme Rodi Sinks&Ideas su visokokvalitetne izrade i dolaze u već gore pomenutim oblicima i izvedbama. Nude dozu klasike u modernom dizajnu, laki su za održavanje i čišćenje. U Schachermayer asortimanu su i granitni sudoperi iz firme Wagran. Razvijeni u laboratorijama ove poljske firme uz korištenje najnovijih tehnologija, sudoperi su plasirani na tržište kao brend GranMaster. Za sve one koje žele dozu luksuza i profinjenosti. Svi GranMaster sudoperi su dostupni u pet nijansi: bijela, bež, siva metalik, titan i crna metalik.

WEB KATALOG: Više informacija o Rodi sudoperima

WEB KATALOG: Više informacija o GranMaster sudoperima

( )