Sve Impuls

Čvrst stisak

© Knipex

#IMPULS | Knipex razvija i proizvodi kliješta za profesionalne krajnje korisnike širom svijeta. Već preko 135 godina Knipex je nezavisna porodična firma sa oko 1000 zaposlenih u Wupertal-Cronenberg koja dnevno proizvede preko 45.000 kliješta.

Uvijek bolja kliješta- to je ideja vodilja čijoj realizaciji Knipex posvećuje svu svoju kompetenciju i kreativnost. Uobičajena rješenja nisu zadovoljavajuća za ovu firmu. Stručnjaci redovno razvijaju nove, poboljšane modele kojima se bolje i lakše može rukovati. Tako su se razvila i nekonvencionalna rješenja, koja postavljaju nove standarde u branši. Novi načini prenošenja snage, lakša i brža operativnost, povezivanje više različitih funkcija u jedan alat i idejna rješenja za specijalne namjene su samo od nekih inovacija koje ćemo pomenuti. Korisnici na ovaj način štede mnogo snage, kao i vremena i uz manji napor postižu bolje rezultate. Pored većih novih poboljšanja, manji se modeli revidiraju u mnogim koracima kako bi se osigurale trajno poboljšane funkcije, ergonomija i vijek trajanja.

Najviši zahtjevi

Od Knipex kliješta kupci mogu očekivati više. To počinje od samog materijala. Budući da su mnoge vrste kliješta u asortimanu dizajnirane za različite zahtjeve i opterećenja, koriste se posebno odabrane čelične legure valjane prema određenim specifikacijama, ovisno o namjeravanoj upotrebi. Stoga se osigurava visoko zadržavanje oštrice ruba i s vrlo čvrstim žicama, čvrstoća čak i pri velikim okretnim momentima odnosno kod dobre zaštite od korozije. Konkretno vam želimo predstaviti tri tipa kliješta za posebne namjene.

 

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

( )