Sve Impuls

Ergonomsko radno mjesto

Veliki izbor proizvoda koji mogu olakšati rad u uredu možete pronaći u našem web katalogu.

#IMPULS | Ergonomsko radno mjesto tokom dugog radnog dana osigurava potrebnu koncentraciju. Loše osvjetljenje i nepravilan sjedeći položaj previše opterećuju kičmu, mišiće i oči, što može negativno utjecati na kvalitetu rada. U našem web katalogu možete pronaći veliki izbor proizvoda koji olakšavaju cjelodnevni boravak u uredu.

Pojam ergonomija se sastoji od grčkih riječi “ergon” (rad) i “nomos” (zakon). To bi trebalo značiti da se radni uvjeti prilagođavaju ljudima, a ne obrnuto. Udobne uredske stolica, stolov podesivi po visini, uredske svjetiljke ili punjači mobitela i tableta integrirani u stol samo su dio naše široke ponude koja olakšava cjelodnevni boravak u uredu. 

Opušteno sjedenje

Ljudi zaposleni u uredima, u svom radnom vijeku, sjede za stolom prosječno 80.000 sati. Iz toga razloga bi se trebala posebno obratiti pažnja na odabir ergonomske uredske stolice i položaj sjedenja. Jer ništa nije pogubnije za tijelo od ukočenog položaja u kojem mišići i kosti nisu stimulirani. 

Teška glava

Naslon za glavu se često podcjenjuje kada su u pitanju uredske stolice. Naša glava u prosjeku teži impresivnih pet kilograma. Kod dugotrajnog rada za računarom glava se mora satima stabilizirati, što dovodi do napetosti u mišićima vrata i ramena. Podesiva potpora za vrat može pomoći.
 
Ruke također treba redovno rasteretiti kada se radi s mišem i tastaturom, koristeći individualno podesive naslone za ruke. 

Stabilizacija za kičmu je također izuzetno važna: trodimenzionalno oblikovane trake za leđa pružaju optimalnu potporu, podupirući tako leđa i stomak. 

Podešavanje visine

Uredske stolice s „punom uslugom“ mogu biti masivne i zauzimati previše prostora. Alternativa, koja također nudi potpunu udobnost, je manja verzija ergonomske stolice s niskim naslonjačem. Takve su stolice savršene kada se na radnom mjestu sjedi i stoji. Kad smo već kod stajanja, moderni stolovi s podesivim postoljima se mogu koristiti sjedeći i stojeći. Pravilan balans i česta promjena položaja između sjedećih i stojećih aktivnosti, optimalno pokriva potrebu za kretanjem tokom radnog dana. Stolovi podesivi po visini svakako predstavljaju radni model budućnosti za održavanje tijela i duha u formi. Osim toga, zaposlenici se manje žale na problema s leđima i znakove umora, rasterećuju se vratni mišići, pokreće se cirkulacija i povećava produktivnost.

Čuvanje vida

Od velike važnosti na radnom mjestu je pravilno projektirana stropna rasvjeta. Kada prirodni izvor svjetlosti nije dostupan, klasična stolna svjetiljka, koja ima mogućnost podešavanja jačine ili boje svjetla je dobra alternativa. 

Veliki izbor proizvoda koji mogu olakšati rad u uredu možete pronaći u našem web katalogu.

WEB KATALOG: Portal za partnere

( )