Sve U praksi

Unutarnja ravnoteža

Četvorica prijatelja i osnivača Woazboarda ne propuštaju priliku da sami isprobaju svaku dasku za ravnotežnu - uključujući i lokacije iz snova. © Otto Kaltner

#U PRAKSI | Pandemija je presudno promijenila živote trojice studenata arhitekture i jednog stolara iz južne Štajerske. Međutim, za momke iz Woaz Boarda, promjena je pozitivna. Kvartet ljubitelja surfanja iz nužde je dobio ideju i od tada uspješno proizvodi daske za ravnotežu. Proizvedeno u Austriji - regionalno, održivo i moderno.

Četiri ljubitelja surfanja su prije dvije godine bili prisiljeni pronaći adekvatnu zamjenu za svoju omiljenu aktivnost. Iskoristili su trenutak i osnovali firmu Woaz Board. Nakon mnogo godina daskanja na valovima, momci su morali ostati kod kuće. Philipp Petschenig, jedan od osnivača u razgovoru s redakcijom je rekao: „Nedostajalo nam je surfanje i zato što mi nismo mogli putovati htjeli smo ga na neki način dovesti kod nas. Nakon što smo zapravo radili na održivoj dasci za valove, došli smo na ideju o dasci za ravnotežu.”

Trening za cijelo tijelo

„Trenirate svaki mišić u tijelu, posebno stabilnost trupa i leđa. Trening na Woaz Boardu podsjeća na surfanje, jer se odmah na njega stane.” Trening se odvija u dnevnom boravku, kućnom uredu, uredu, vrtu ili u dječijoj sobi. Sve je dopušteno, jer je rola ispod daske izrađena od 100 posto pluta i može se koristiti i ponijeti bilo gdje. Woaz Board dostupna je u četiri različita modela: višenamjenski "Cigar" za vježbe joge, svestrani "Rippal" za osjećaj klizanja, surfanja ili joge, klasični "Forölln" za efekt surfanja i trik stroj "Hazerl" za savršene okrete, trikove i finese u dnevnom boravku. Sve daske za ravnotežu se sastoje od sedam slojeva furnira, što rezultira debljinom od 1,45 cm. Ova kombinacija daje daskama idealnu težinu, dovoljnu stabilnost i savršenu savitljivost. Jezgra se sastoji od javora, furnir od jasena.

Održivost

Četiri prijatelja iz južne Štajerske i Beča pridaju veliku važnost održivosti. Potraga za drvom je pedantna i oduzima puno vremena, a ekipa rado obavlja taj zadatak. Fabian Huss je rekao: „Želimo proizvoditi što manje otpada, drvo nam je dragocjeno. Svako drvo je s najvećom pažnjom odabrano i ručno sortirano.” To se može vidjeti i na pakiranju: ništa se ne isporučuje u plastičnim vrećicama, već u posebno izrađenim kartonskim kutijama iz Austrije, uključujući i malu knjižicu u koju su se potpisali svi koji su lično radili na dasci. Kontrola kvalitete à la Woaz Board. Proizvodi se 100% regionalno i od obnovljivih sirovina. Nije slučajno što se proizvodnja odvija u maloj radionici usred štajerskih kukuruznih polja Woazfelder - ime govori sve.

Bali kod kuće

Deseci prototipa različitih oblika do sada su već proizvedeni, a nove ideje se razvijaju, "Sve dok nismo bili tu gdje jesmo", kaže Matthias Hierzer. Sve daske za ravnotežu su podvrgnute kontroli kvalitete i testirane od strane četvorice zaljubljenika u surfanje. Trening se odvija manje-više usputno: „Više ne vidimo Woaz kao trening. U našim kućama nema dnevnog boravka u kojem nema daske koja leži na tepihu. Dakle, daske se koriste cijelo vrijeme, treniramo nesvjesno i razigrano.” Kupci više ne dolaze samo iz Austrije, već i iz Njemačke i Švicarske. Među njima su mladi surferi, ali i odrasli koji žele trenirati ravnotežu ili uklopiti naše daske za ravnotežu u druge sportove. I, oduševljen je Otto Kaltner, "Kada se djeca naviknu na izlazak iz kuće s daskom, a to je obično vrlo brzo, gotovo ih je nemoguće zaustaviti." Najbolji osjećaj je zatvoriti oči, popeti se na Woaz ploču i zamisliti da ste otputovali na Bali!

Više informacija: Woaz Board

( )