Sve Impuls

Homogeno osvjetljenje

© DomusLine

#IMPULS | Fleksibilne LED-trake i kompaktni moduli omogućavaju perfektna svjetlosna rješenja čak i za posebna i skučena mjesta. LED moduli kao što su Flexyled AT6 ili Flexyled SE H4 iz firme DomusLine oslanjaju se na visok kvalitet i fleksibilnost kao i na novu tehnologiju premaza. Rezultat: homogeno svjetlo bez efekta svjetlosnih tačaka.

Postoje prostori, namještaj ili situacije u interijeru gdje direktna svjetlost odozgo više kvari ambijent nego što ga kreira. Upravo za takve slučajeve su namijenjeni fleksibilni LED moduli iz DomusLine-a: kolekcija SE H4 se može ugraditi u utore široke samo 4 mm, a ovu LED traku je moguće i zakriviti kako bi svjetlost pratila liniju namještaja. Odlična je za upotrebu u ormarima, regalima ili zidnim panelima. AT6 je još fleksibilnija i koristi se svugdje gdje je potreban radijus savijanja. Najbolje rješenje za zakrivljene rubove ploča ili namještaja ili zakrivljene površine. Oba modela su namijenjena za ravnu ugradnju, a Touch Dimmer je zadužen za upravljanje.  

Flexyled AT6 također koristi novu tehniku premaza sa silikonima koji raspršuju svjetlost s mliječnim efektom. Kao rezultat dobijate ravnomjernu i prirodnu raspodjelu svjetlosti, idealnu za rubove namještaja, pozadinsko osvjetljenje uzglavlja kreveta ili kuhinjske otoke. Može se rezati na svakih 21,7 mm, a dostupna je u tri duljine od 2.000, 3.000 ili 6.000 sa dvostrukim kablom za napajanje. Pritom ne treba bacati ostatke – možete ih iskoristiti da popunite male praznine. LED traka je pričvršćena sa donje strane ljepilom 3M. 

Bez svjetlosnih tačaka

Nova tehnologija je primijenjena i kod Flexyled SE H4. U pitanju je „No-Dot“ svjetlosni efekat sa bočnom projekcijom, koja garantuje homogenu svjetlost bez efekta svjetlosnih tačaka. Na prostoru od samo četiri milimetra može se ugraditi u prolazne utore ormara, polica i panela, ali i koristiti vodoravno u linearnom, valovitom ili prstenastom rasporedu. Moduli su dostupni u duljinama od 1.000, 1.500, 2.000, 2.500 i 3.000 mm.

WEB KATALOG: Više informacija o FLEXYLED

( )