Sve Impuls

Ormar sa stilom

© Cinnetto

#IMPULS | Garderoberi, ormari ili garderobe (svlačionice) su tokom planiranja često zanemareni. Pritom, garderobe nude mnoge stilske mogućnosti za jedan pregledan, praktičan i jednostavan izbor odjeće. Donosimo najbolje savjete.

Koliko vremena svakodnevno posvetimo ormaru? Previše, ukoliko iznova ne pronalazimo ono što nam treba, jer je garderoba (svlačionica) slabo uređena ili je loše osvjetljenje. Ovo područje previše guramo pod tepih jer se ne čini elegantnim. Sve se može popraviti s nekoliko trikova. 

Praktično 

Garderobni liftovi iz firme Servetto uvode red u ormar. Dizajn je jednostavan i racionalan, a može se naručiti čak i u zlatnim ili kožnim i električnim verzijama. Sada se i gornji dijelovi ormara mogu koristiti sa lakoćom. Jednako udobni su i izvlačni okovi poput Extendo Libell ili Fioro iz firme Peka. Pomoću njih se kompletan prostor u ormaru može optimalno iskoristiti i uštediti vrijeme. 

Stilski

Cinetto otvara novi teren s prvim potpuno prilagodljivim sistemom aluminijskih okvira. Potpuno skriven i bez vidljivih vijaka, ugrađeni sistem zadržava minimalistički i elegantan dizajn, bilo da su vrata otvorena ili zatvorena. 

Svjetlost

Rasvjeta je glavni faktor u prostoru za odijevanje zbog nedostatka prirodnog svjetla. Pravo svjetlo je još važnije kako bi se olakšao izbor boja i stvorila ugodna atmosfera. Domus Line nudi linearne, fleksibilne LED trake koje kreiraju idealno osvjetljenje. Integrirani LED modul s bočnom projekcijom optimizira svjetlosni tok. Rasvjeta za ormar K-PAD iz firme Domus Line je kreirana tako da osvijetli svaki kut ormara. Zahvaljujući infracrvenom senzoru, rasvjeta se uključuje otvaranjem vrata ormara.

WEB KATALOG: Garderobni liftovi

WEB KATALOG: Izvlačne police Extendo Fioro/Libell

WEB KATALOG: Rasvjeta za ormare

( )