Sve Impuls

Prozračivanje i sigurnost

Zračni profil © Maco

#IMPULS | U saniranim ili novoizgrađenim objektima, potpuno zatvorene i zabrtvljene prostorije predstavljaju veliki izazov za arhitekte i stanare. Ključni pojmovi: izmjena zraka, izbacivanje vlage i sigurnost. Specijalist Maco nudi rješenja kroz svoje proizvode Maco-Vent i Maco Secuair.

Sa MACO-Vent ventilima za prozore, nudi se jednostavna alternativa kompleksnim sistemima za ventilaciju, koji su standard u energetski učinkovitim objektima. MACO-Vent omogućuje vrlo efektivnu ventilaciju zraka u prostorijama, dovod svježeg vanjskog zraka, kao i odvod vlage i sve to bez potrebe manuelne kontrole od strane korisnika. MACO-Vent ventili su ugradjeni u falc profila prozora i time su nevidljivi. Prilikom slabijeg vjetra vani, ventili puštaju optimalnu količinu zraka u prostoriju. Zbog svoje promišljene aerodinamike, ventili se automatski zatvaraju u slučaju prekomjerne snage vjetra i time sprječavaju da prevelika količina hladnog zraka uđe u prostoriju. Zbog ograničenog volumena zraka koji se pušta u prostoriju, dolazi do zagrijavanja zraka koji prolazi kroz falc prozora, tj. kroz ventil koji se nalazi u falcu. Time ulazak potpuno hladnog zraka pripada prošlosti.

Maco-Vent ventili za prozračivanje ističu se vrlo brzom i jednostavnom ugradnjom i mogu se naknadno ugraditi u već postavljene prozore. 

Maco Secuair

Uz samo jednu dodatnu komponentu okovu, standardni prozor dobija veliku dodatnu vrijednost kroz sigurnu ventilaciju. Maco Multi Secuair je dodatak koje kroz položaj ručke i širinom otvora od maks. 10 mm osigurava sigurno i energetski efikasno prozračivanje. 

Uz uobičajen nagib prozora u punom rasponu nagiba, u novom, dodatnom položaju ručke od 135 °, postižemo smanjeni nagibni otvor u odnosu na uobičajeni položaj od 180 °. Prozorsko krilo je na vrhu nagnuto od okvira maksimalno 10 mm, a dolje ostaje usidreno u okvir. Ova širina otvora je dovoljno mala da spriječi ulazak kišnice i dovoljno velika za dovoljan dotok svježeg zraka bez gubitka energije.
U kombinaciji s ručkom koja se može zaključati, ovo rješenje je ispitano za klasu otpornosti na provalu RC 2.

WEB KATALOG: Više informacija o MACO VENT

( )