Sve Impuls

Profesionalna zaštita

© Gebol

#IMPULS | Pandemija u protekloj godini je u našu svakodnevnu komunikaciju unijela izraze poput FFP2 maski i zaštitnih kombinezona. Gebol, austrijska firma specijalizirana za zaštitnu opremu i odjeću, takve proizvode oduvijek ima u svom asortimanu. Gebol zaštitne rukavice su postale standardna oprema kako na gradilištima širom Austrije ali i svijeta, tako i u mnogim domaćinstvima za privatnu upotrebu.

Skoro svi mi smo bar jednom imali Gebol zaštitne rukavice. Top proizvod austrijske firme spada u najpoznatije artikle, dok je serija Multi Flex najomiljenija u Austriji. Skoro 2000 artikala su u upotrebi u industriji, veleprodaji i građevinskim firmama širom Evrope. U Schachermayeru možete pronaći Gebol proizvode kao što su zaštitne rukavice i naočale, zaštita za sluh, radna obuća i odjeća, FFP2 maske te signalni prsluci. Gebol ima trend rasta na jakim tržištima poput Njemačke, Češke, Slovačke, Španije, Italije i Švicarske. 

Know-how i iskustvo

Tema zaštita na radu je uvijek aktuelna kako kod firmi tako i kod samih zaposlenih i fizičkih lica. Tajna uspjeha Gebol marke je mješavina decenijskog iskustva i znanja šta je potrebno na polju radne odjeće što potvrđuje direktor firme Gerhard Frank: „ Zaštita na radu je područje u kojem je potrebno mnogo stručnosti. Strogi zakonski zahtjevi i norme moraju biti zadovoljene kako bi proizvodi ostali certificirani.“ Gebol ima vlastiti odjel koji osigurava da se kupcu nudi samo besprijekorna, certificirana i testirana roba.  Ovakom transparentnošću i inovativnim idejama Gebol je u proteklim godinama postao globalni igrač u području zaštite na radu. Glavni cilj, uprkos velikom uspjehu, se ne smije izgubiti iz vida, kaže Gerhard Frank: „Na kraju svega, uvijek se radi o zaštiti ljudi na radnom mjestu ili u slobodno vrijeme – to će za nas biti uvijek u centru svih naših razmatranja i odluka.

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

 

( )