Sve Impuls

Raznovrsnost površinskih obrada

© Simonswerk

#IMPULS | Simonswerk, u skladu sa trenutnim trendovima uređenja interijera koji zahtjevaju usklađenost boja i oblika svih predmeta i komada namještaja, donosi spojnice u više površinskih obrada i boja. Simonswerk spojnice se savršeno uklapaju u svaki koncept oblikovanja prostora.

Izbor materijala, površina i boja ne završava sa primarnim predmetima dizajna kao što su pod, zidovi i namještaj. Ulazi i prolazi se svjesno razvijaju i koncipiraju kroz različite dimenzije i materijale zida, štoka i krila vrata. Njihova integracija u strukturu prostora preko vrata sa falcom i bez falca, preko vrlo dobro dimenzionirane cilindrične spojnice i potpuno skrivenih sistema spojnica događa se uz poštivanje koncepta oblikovanja interijera. Zahtjevi u pogledu nosivosti, sigurnosti, područja primjene i posebni zahtjevi kao što su protupožarnost ili zaštita od buke utiču na odabir odgovarajućeg sistema spojnica.

Izgled u kombinaciji sa funkcijom

Simonswerk pored različitih izvedbi svojih sistema spojnica nudi i mnoštvo površina, koje se savršeno mogu uklopiti u svaki koncept oblikovanja prostora. Potpuno je svejedno da li se radi o harmoniji tonova, koji kreiraju neupadljiv i suzdržan efekat, ili o upadljivom detalju, koji svojom bojom daje željene akcente.  

Metalne površine

Izbor površine sistema okova zavisi od arhitektonskog koncepta objekta, odnosno prostora. Ako su pripadajući elementi kao što su kvaka i sponice međusobno usklađeni, nastaje jedna harmonična cjelokupna slika. Metalne površine, posebno polirano-niklovano, polirano-mesingano i roza-zlatno djeluju plemenito i suvremeno-moderno. Savršeno glatke i ravnomjerne površine pružaju potpuno homogen izged i ravnomjeran intezitet boje na čitavoj spojnici. 

Tamni akcenti

Hrabrost za odabir tamnih tonova u unutarnjim prostorima je sve veća.  Kuhinjske fronte, podovi, namještaj – igra sa kontrastom, želja da se „upadne u oko“ ili odabirom iste nijanse na tamnom postati potpuno nevidljiv, vodi do sve češćeg odabira crne i sličnih boja.  
Posebno u kombinaciji sa materijalima kao što su beton, hrastovina ili čelik je djelovanje crne i mat crne boje, boje bronze u različitim nijansama kao i antracit posebno impresivno i dizajnerski privlačno.

Lakiranje po RAL karti

Bijela, crna ili boja bronze su standardne boje u asortimanu firme SIMONSWERK za sve uobičajene sisteme i izvedbe spojnica.  Ako posebni koncepti oblikovanja zahtjevaju posebne boje, SIMONSWERK će proizvesti svaku spojnicu u željenoj boji. Kričavo zelena, ili posebna siva? Mnoštvu boja SIMONSWERK spojnica skoro da nema granica.  SIMONSWERK perfektno realizira perfekcionizam arhitekta i projektanta.  Sa potpunim pravom i velikim oduševljenjem. 

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodu

 

( )