Sve U praksi

Uvijek fleksibilno

Soba sa Flexinno sistemom © www.garger.at

#U PRAKSI | Hoteli i apartmani su upoznati sa problemom: Soba je namijenjena za dvije osobe i po potrebi se može proširiti dodatnim ležajem. Pritom se najmanje misli o estetici i udobnosti. Flexinno sistem namještaja austrijske stolarije Flexinno GmbH nudi rješenje: Bez mnogo muke iz kauča nastaje krevet, a dvokrevetna soba se pretvara u porodični apartman.

Austrija živi od turizma, fleksibilnost u hotelijerstvu je vrh ponude – čak i kod kapaciteta. Često je potreban dodatni ležaj za djecu, a u dvokrevetnoj sobi bez puno napora bi se moglo smjestiti u najboljem slučaju i 6 gostiju kako bi se maksimalno iskoristio prostor.

Flexinno namještaj je upravo zbog ovakvih slučajeva došao na ideju, kaže Josef Langegger, šef austrijske stolarije u Saalbach-u: „Ideja se pojavila iz čiste potrebe da od porodičnih odmarališta napravimo jednu vrstu hostela za učenike sa krevetima na sprat. Vikendima bi onda morali i odrasli spavati na takvim krevetima, što smo željeli promijeniti. Na GAST-u u Salzburgu smo po prvi put prezentovali svoj sistem, a poslije toga, od 2003 godine se Flexinno sistem preko 10 godina razvijao prema potrebama i željama klijenata.

Individualnost je ključna

Svaki Flexinno krevet može biti poseban komad namještaja, za koji kupac može odabrati vrstu drveta, dekor, boju kao i materijal kojim je presvučen kauč, bila to koža ili platno. Pritom, kod modela kao što je „Piano Frame Cube“ postoji mogućnost da se prednji dio kreveta na rasklapanje uredi sa nekom vašom omiljenom slikom. Na taj način svaka hotelska soba dobija zaseban karakter. Udobnost i estetika kod Flexinno namještaja su standard. Stolarija iz Saalbach-a je pri svakom koraku u nastanku proizvoda na strani kupca: od koncepta preko skica i 3D prikaza do proizvodnje i montaže. Schachermayer već godinama snabdijeva ovu stolariju okovom, pričvrsnom tehnikom, alatima, gotovim proizvodima i hemijsko tehničkim proizvodima.

Od dvokrevetne sobe do porodičnog apartmana

Kreveti sa oprugama već godinama su u trendu. Čak i ovdje je Flexinno došao na zamjensku ideju: Superudobni kreveti se mogu postaviti bilo gdje u sobi. Na ovaj način, dvokrevetna soba bez mnogo gubitka prostora se može pretvoriti u šestokrevetnu sobu, bilo da su u pitanju kreveti za jednu ili dvije osobe. U naredne dvije godine, Flexinno planira investirati u novu halu sa strojevima 4.0 tehnologije. U novom objektu će biti smješten odjel za razvoj proizvoda, odjel montaže kao i kancelarije. Investicija je vrijedna oko devet miliona eura.

Miran san

Flexinno GmbH se također brine i za miran san svojih kupaca sa Wellino madracima. Osnovna ideja ovih madraca je da se pruži podrška ljudskom tijelu bez obzira na položaj prilikom spavanja, bilo to na leđima, stomaku ili na strani.

VIŠE INFORMACIJA: Flexinno GmbH

 

( )