Sve Impuls

Život bez prepreka

© Peka

#IMPULS | Proizvodni asortiman firme Peka sadrži mnoge proizvode koji su savršeni za kuhinje i prostore bez barijera. Švicarska firma, čineći stvari malo prikladnijima, pomaže osobama sa poteškoćama u kretanju i starijim osobama da poboljšaju kvalitet svog života.

Rješenja iz firme Peka nisu samo funkcionalna i lagana za upotrebu, ona su i atraktivna – uostalom, ne vjerujemo da biste trebali biti lišeni vrhunskog dizajna samo zato što želite čvrst, praktičan i dobro organizovan sistem za pohranu. Okov, pribor i unutarnja oprema za kuhinje, dnevne sobe, svlačionice i urede čine pohranu jednostavnom, čistom i kompaktnom. 

Često su svakodnevne stvari one koje čine najveću razliku u našim životima. To se posebno odnosi na rad u kuhinji. Idealna kuhinja bez prepreka trebala bi biti savršeno prilagođena potrebama korisnika. Dobro planirana i pažljivo dizajnirana kuhinja pomaže osobama svih godina, sa ili bez poteškoća, kako bi samostalno upravljali svojim svakodnevnim životom.

Sloboda kretanja

Kako bi se mogli kretati, potrebno je osigurati prostor veličine 150x150 cm ispred elemenata. Izvlačni sistemi polica iz firme Peka su opremljeni mehanizmom tihog kretanja za lagano otvaranje i zatvaranje. Maksimalne performanse uz minimum napora – pouzdano i praktično rješenje. Navedeni prostor ćete lako stvoriti ako otvarate manje ormarića tokom kuhanja. Od daske za rezanje i kuhinjskih noževa do začina: Kitchen Tower pruža dovoljno prostora za sve stvari koje bi u suprotnom bile razbacane u kuhinji. Na ovaj način nemate potrebu da otvarate mnogo vrata i krećete se po cijeloj kuhinji kako bi pronašli sve što vam treba za kuhanje. 

Magic Corner

Osobe sa poteškoćama u kretanju će sigurno cijeniti ova pametna rješenja koja pohranjene predmete donose do mjesta gdje su vam dostupna. Peka nudi izvlačne sisteme za svaku vrstu elementa – ljuljaju se, zakreću ili spuštaju na mjesto nježnim, kontrolisanim pokretom kako bi vam obezbijedili kompletan pregled sadržaja kuhinjskog elementa. Pored toga, ergonomske ručke su podesive po visini. 

Izvlačne police

Izvlačne police vam omogućavaju da odmah vidite sav njen sadržaj. Kada se polica kompletno izvuče, imate odličan pristup svim namirnicama, posuđu i ostalim predmetima koje ste tu pohranili – čak i ako su skroz na kraju police. Dno polica je zatvoreno tako da ništa ne može kroz njih propasti, a magnetne pregrade ne dozvoljavaju predmetima da se uokolo pomjeraju. Odlično rješenje za osobe sa poteškoćama, ali također i za djecu.

WEB KATALOG: Više informacija o proizvodima

 

( )